Loading...

Oleje Tłoczone na Zimno

Len Mielony - PRODUKT BEZGLUTENOWY

Z wyselekcjonowanych najwyższej jakości polskich nasion lnu według tradycyjnej metody przygotowaliśmy „Len mielony” o przyjemnym smaku i zapachu.

Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych w ziarnach 9g/100 g, przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Wysoka zawartość białka 49g/100g przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Wartość odżywcza w 100 ml
Energia 1254 kJ (298 kcal)
Tłuszcz
w tym:
10g
- kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) 1g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone (jednonienasycone) 2g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone (wielonienasycone) 7g
węglowodany 3g
białko 49g


Zawiera znikome ilości cukru i soli.

Składniki: odtłuszczone, zmielone nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.)

Zastosowanie kulinarne: Wybornie smakują zmielone lub całe nasiona dodane do musli, sałatek owocowych i warzywnych, zup, sosów, deserów, wypieków, past, itp. Doskonały do wypieku pieczywa – chleba, gdzie polepsza jego wilgotność, strukturę i smak. Można dodać do 12% ogólnej masy mąki.
Można również: 1 łyżeczkę lnu mielonego (4g) zalać 150 ml gorącej wody, odstawić na ok. 15 min., często mieszając dla lepszej ekstrakcji śluzu. Tak przygotowany roztwór pić 2-3 razy dziennie, najlepiej 30 min. przed posiłkiem. Należy pamiętać o przyjmowaniu wystarczającej ilości płynów – co najmniej 1,5-2l dziennie. Smak kleiku można urozmaicać w zależność od upodobań i zaleceń dietetycznych np. dodatkiem mleka i soków, lekkiego rosołu, płatków śniadaniowych, miodu, lekko posolić lub posłodzić. Korzystny jest dodatek produktów mlecznych, które idealnie uzupełniają kompozycję aminokwasów lnu.

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym, zacienionym i przewiewnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.

Sposób pakowania: Opakowanie o masie netto: 200 g.


Kup Len Mielony
Len Mielony

Inne Produkty

Kontakt