Loading...

Oleje Tłoczone na Zimno

Olej z Nasion Wiesiołka

Z najwyższej jakości polskich nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera paradoxa) według starej metody tłoczenia na zimno przygotowaliśmy nierafinowany Olej z nasion wiesiołka o wspaniałym delikatnym, lekko makowym posmaku.

Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych w Oleju z nasion wiesiołka, a szczególnie kwasu gamma-linolenowego (omega-6), przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.


Wartość odżywcza w 100 ml
Energia 3145 kJ (765 kcal)
Tłuszcz
w tym:
85g
- kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) 7g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone (jednonienasycone) 9g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone (wielonienasycone) 69g
- kwas tłuszczowy γ-linolenowy (omega-6) 7g


Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukru, białka i soli.

Zastosowanie kulinarne: Stosuje się go na zimno bezpośrednio lub do pieczywa, kasz, ziemniaków, surówek i sałatek warzywnych, mięs, ryb, serów, sosu Winegret, dresingów, majonezów, do ciast, itp.

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu, po otwarciu butelki przechowywać w lodówce. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.

Sposób pakowania: Olej pakowany w szklane butelki o pojemności netto: 250 ml i 750 ml.


Kup Olej Wiesiołkowy
Olej z Nasion Wiesiołka

Inne Oleje

Kontakt