Loading...

Przepisy Kulinarne

Sałatka z Kapusty Pekińskiej

Sałatka z Kapusty Pekińskiej

Składniki:

  • Kapusta „pekińska” – 1 szt.
  • Papryka konserwowa czerwona – 2 płaty
  • Koperek zielony - ½ pęczka
  • Natka pietruszki - ½ pęczka

Z kapusty „pekińskiej’ usunąć grube nerwy. Pokroić w bardzo drobne paseczki. Paprykę konserwową osączyć i pokroić w drobną kostkę. Koperek z natką pietruszki pokroić drobno, zostawiając gałązkę do dekoracji.


Składniki dresingu:

  • Cytryna – 1 sztuka
  • Miód płynny – 2 łyżki
  • Olej dyniowy – 100ml
  • Sól do smaku

Wycisnąć sok z cytryny dodać 2 łyżki miodu i sól do smaku, wymieszać do połączenia składników. Dodać olej dyniowy i mieszać do powstania emulsji. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z dresingiem. Udekorować listkami pietruszki.

Kontakt